Overlast van Muizen bestrijden

Muizen in je huis zijn heel vervelend. 's Nachts scharrelen ze rond boven het plafond of in de spouwmuren. Ze knagen aan kabels, isolatiemateriaal en etensvoorraden. Muizen kunnen goed klimmen en kruipen door kleine gaatjes. Een gaatje van een halve centimeter breed is al genoeg om binnen te komen.

Tips om muizen te weren

  • Maak spleten en kieren dicht. Zorg wel voor voldoende ventilatie. Plaats voor ventilatieopeningen een rooster.
  • Repareer gaten in rioleringen en muren.
  • Plaats een vliegenhor in ramen en deuren die je openzet.
  • Zorg voor een schoon en opgeruimd huis. Gooi afval onmiddellijk weg.
  • Berg eten op in dozen van metaal of hard plastic, of in potjes met een goed sluitend deksel.
  • Geef huisdieren ’s morgens te eten en geef ze niet teveel. Als de muizen dan ‘s avonds op zoek gaan naar voedsel is het meeste op.

Plaagdieren zoals muizen kunnen vervelend zijn als ze je leef-/ bedrijfsruimte binnengaan, maar dat is niet het enige probleem dat ze veroorzaken. Ze kunnen ook ziektes verspreiden en vlooien of teken bij u in het bedrijf of huis brengen. Ze beschadigen draden en kunnen andere schade toebrengen aan uw eigendom. Helaas kan het moeilijk zijn om van ze af te komen, omdat ze snel voortplanten en door de kleinste gaatjes kunnen komen.  

Overlast van muizen voorkomen

Wij werken volgens het Integrated Pest Management (IPM). Dit systeem concentreert zich niet alleen op de bestrijding, maar is gefocust op het voorkomen van plaagdieren. Naast de bestrijdingsacties zullen wij logistieke, bouwkundige en hygiënische problemen analyseren, rapporteren en elimineren. 

Met dit systeem kiest u dus niet alleen voor een duurzame geld besparende oplossing, maar ook een beheersplan met minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen en een maximaal resultaat. Onze aanpak voldoet uiteraard aan de nieuwste eisen van de auditerende instanties op het gebied van o.a. HACCP, BRC, IFS, FSSC 22000, M&S, TESCO en AIB.