Overlast door wespen bestrijden

Wespen maken hun nesten op beschutte plaatsen. Hierbij kan gedacht worden aan zolders, achter spouwmuren, onder dakpannen, op vlieringen, in holle bomen of oude muizengaten, in machines, in naden en kieren en soms in keukens. Deze nesten worden slechts één jaar bewoond. 

In de directe omgeving van mens en dier kunnen wespen bijzonder hinderlijk zijn. Maar wanneer zij zich op afgelegen plaatsen bevinden, kunnen ze ook zeer nuttige dieren zijn aangezien zij andere insecten elimineren. De steken van een wesp zijn zeer pijnlijk en kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Dit geldt met name wanneer men in de mond gestoken wordt of wanneer men overgevoelig is voor het gif van wespen. Alleen de jonge koninginnen overwinteren normaal gesproken. Een zachte winter kan ertoe leiden dat meer wespen de winter overleven. 

Bij het ontdekken van een nest is een belangrijk advies nooit de uitgang(en) van dat nest af te sluiten. De wespen zoeken dan een andere uitgang en die kan binnenshuis zijn. Om van de overlast van wespen af te komen, kunt u het beste een deskundige in het bestrijden van ongedierte inschakelen.